Krister Svahn
Skrev prisbelönt pressmeddelande
Han skrev vinnande pressmeddelande
Bild: IDW

Han skrev vinnande pressmeddelande

IDW 20 år
av PING 2015-03-16 0 kommentarer
Krister Svahn är pressansvarig kommunikatör vid Sahlgrenska akademin i Göteborg. 11 mars tilldelades han ett prestigefyllt pris av den populärvetenskapliga medieportalen IDW (Informationsdienst Wissenschaft).

IDW

Den populärvetenskapliga medieportalen IDW (Informationsdienst Wissenschaft) är en av Europas största och äldsta vetenskapliga nyhetstjänster.

Det vinnande pressmeddelandet uppmärksammade världens första barn som fötts efter livmodertransplantation.

Pressmeddelandet fick genomslag över hela världen och uppmärksammades av globala nyhetskanaler som AP, Reuters, CNN, The Guardian, BBC, Stern, China Post, NY Times och Washington Post.

Pressaktiviteten, som genomfördes i nära samarbete med tidskriften The Lancet, var i stor utsträckning en multimedia-insats som inkluderade filmer på Youtube, nedladdningsbara filmklipp, pressbilder samt en webbplats riktad särskilt till media med fakta, bakgrunder, forskarpresentationer, länkar till relaterad forskning utanför Göteborgs universitet och en autentisk patientberättelse.

Webbplatsen ger också information till potentiella framtida patienter. De internationella pressklippen räknas idag till en bra bit över 1 500 artiklar, vilket har lett till både en halvtimmas-special på BBC-serien "Trust me I´m a Doctor” och en inbjudan till forskningsledaren Mats Brännström att bli gästprofessor inom transplantationskirurgin vid Harvard University.

Det var första gången ett engelskspråkigt pressmeddelande vann IDW-priset. 

Juryns motivering: Denna text hade enligt jurymedlemmarna det i särklass högsta nyhetsvärdet, och fick också högsta poäng enligt kriteriet "kvalitet och hantverksprofessionalism". Årets vinnande pressmeddelande är med sin korthet och precision ett utmärkt exempel på en anglosaxisk nyhetstradition, vars användning av citat vi alla kan lära mycket av. 

Kommentarer

Skriv en kommentar
  1. Inga kommentarer sparade.
    Bli först att kommentara nyheten!

Relaterade artiklar